CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

20 February 2012

Rezeki Kek Karamel



kasi tayang sekali lagi rupa kek karamel ni..
tak sia² try wat kek ni, serius memang sedap sangat²

last 2 weeks 1st time buat..1st time buat pun terus 2biji buat.
semalam buat terus 4biji. sebab aritu punya ramai sangat tak puas makan.
kebetulan pulak weekend ramai yang datang tengok anak buah baru.
siap maktam terus beli, sanggup tunggu kek siap masak tu..dahtu siap booking utk raya..
ceehh raya lambat lagi dah siap order tu..huhuhu..


pagi ni bawak sebiji kek karamel gi office, kasi bos makan..baru nak masuk dalam mulut cakap kek ni sedap..sebab bau dia sedap. baru makan sepotong terus nak order..
letak kat pantry pun sekejapan licin tinggal tupperware je..huhuhu

balik ni rasa nak try guna oven yang kawan² kasi masa kawen tu la. harap² masak la kek dlm oven tu ..kalau tak memang kena beli oven lain la..
ingatkan kalau nak beli oven besar terus, aku kan memang suka buat kek. tapi masalahnya dapur umah tu kecik la..

kesian kaklong dapat tengok je rupa kek tu..hahahaaaa....gelak jahat
tapi berani benar dia curi sepotong makan..dah la kek tu banyak telur..
pantang yangyok betul..:p

nampaknya kena pastikan kalau mengandung elakkan duedate masa bulan puasa..
selalunya rezeki melimpah bila bulan puasa la..ramai yang menempah..
3tahun lepas masa bulan puasa aku dah sarat memang tak leh nak diri  lama pun.
2tahun lepas pulak masa tu dhia tengah nak membesar tak boleh nak buat kerja apa pun.
tahun ni insyaallah boleh buat balik kek, coklat, biskut. dhia pun dah besar.
kalau ada oven besar kat rumah senang wat kt umah sendiri je..skang ni kalau nak buat kena balik kampung. tapi kalau aku pantang pun nanti tak de la curi makan kek karamel macam ada orang tu pasal takde orang yang boleh buat..hahahaha

 

4 comments:

  1. Dah terang terang ko cakap den pantang yang yok *walaupun betul* ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul..betul..betul..versi upin ipin

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...